IKEA lanserar The Trash Collection – möbler från vägkanten

IKEA vill verkligen att du ska laga dina möbler.

Möbeljätten IKEA står just nu mitt en stor omställning mot att bli en mer cirkulär verksamhet. Företaget testar en rad olika koncept som ska hjälpa till på vägen, som second hand-butiker och uthyrning av möbler.

LÄS ÄVEN: IKEA smygtestar ny tjänst: “En service vi undersöker i Sverige”

Annons

Norge verkar ha blivit lite av en testmarknad för nya cirkulära koncept och nu meddelar företaget att man lanserar en ny kollektion möbler, av ett ganska annorlunda slag. Kollektionen går under namnet The Trash Collection och består av olika möbler som IKEA funnit på återvinningsstationer, dumpade i skogen eller vid vägkanten.

Vissa av möblerna behövde bara en ordentlig tvätt, andra bara en reservdel för att vara så gott som nya. Just nu visas de i IKEA:s varuhus, men i augusti får de en ny ägare via second hand-butiken, skriver IKEA.

Kollektionen är uppenbarligen ett statement kring IKEA:s nya inriktning mot det cirkulära.

Med den här kollektionen vill IKEA visa alternativ till att kasta möbler. Med enkla grepp kan möblerna fixas så att man har glädje av dem under en lång tid framöver, och reservdelar får du gratis från oss. Om du ändå är klar med att använda den så kan du sälja tillbaka den till oss. Det är bra för både dig, nästa ägare och planeten, säger Siri Norhagen, chef för hållbarhet på IKEA Norge.

Den nya kollektionen ska vara en del av en större kampanj för att fokusera på det faktum att för mycket möbler kastas. IKEA köper tillbaka flera olika typer av varor och de pekar även på deras tjänst där man kan få reservdelar hemlevererade utan kostnad, en tjänst som också finns i Sverige.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!