IKEA rullar ut stora satsningen – då blir det premiär

"Hoppas att de är lika nyfikna som vi".

IKEA vill komma närmare fler kunder och lanserar därför konceptet planeringsstudior i ett tiotal svenska städer. Alltså mindre butiker, som helt saknar varor. Här ska man istället erbjuda hjälp med att planera hemmet, men också möjligheten att beställa produkter.

Första studion öppnas i Norrköping på Ingelsta köpcenter och den andra slår upp dörrarna mitt i centrala Göteborg - båda öppnar i september. Nu står det klart att i höst blir det premiär för enheterna på Nova köpcentrum i Lund, Hallarna i Halmstad och på Grand Samarkand i Växjö.

Annons

Vi är glada över att komma närmare våra kunder i Växjö och hoppas att de är lika nyfikna som vi på att utforska ett nytt sätt att mötas på. Här vill vi dela med oss av heminredningskompetens och göra det lättare för fler att ta del av våra produkter. Samtidigt som vi lyssnar och lär av våra kunder för att tillsammans utveckla våra butiksformat , säger Sara Schill, varuhuschef på IKEA Älmhult, i ett pressmeddelande.

Växjö och Lund öppnar i oktober, medan Halmstad inviger i november.

Vi har många kunder i Halmstad som längtat efter att vi ska komma närmare och därför tycker vi att Halmstad är en perfekt plats för detta nya butiksformat. Det känns kul att äntligen få komma närmare invånarna i Halmstad och dela med oss av vår kunskap om livet hemma på en ny plats, säger Agneta Simon, varuhuschef på IKEA Helsingborg,

LÄS ÄVEN: Öppnar unikt cityvaruhus – nu talar IKEA ut: ”Den perfekta platsen”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!