IKEA sänker priserna – på 500 varor: ”Tuffa beslut”

"Ger oss en fantastisk möjlighet".

Prishöjningar är något som både företagare och konsumenter fått vänja sig vid de senaste åren. Här och där dyker det dock upp lite sänkningar också och när så sker vill kedjorna gärna berätta om att så är fallet.

Näst i raden att annonsera ut, vad de kallar för breda prissänkningar, är Ikea. Totalt kommer runt 500 produkter att bli billigare.

Annons

Som människor och som företag har vi gått igenom utmanande tider och vi, liksom många andra företag, har varit tvungna att höja priserna över tid. Det har varit tuffa beslut eftersom det ligger i vårt DNA att vara så prisvärda som vi bara kan, säger Elefteria Cromlidou, country commercial manager på Ikea Sverige, i ett uttalande.

Hon uppger samtidigt att anledningen till att man nu kan skära i prislapparna handlar om att man ser generella prissänkningar inom vissa områden, som gör inköpskostnaderna mer överkomliga.

För att fortsätta vara prisvärda så har vi fokuserat mycket på att minska driftskostnader och förbättra effektiviteten. Samtidigt ser vi nu en positiv ekonomisk utveckling globalt kopplat till utbud och råvarupriser. Det ger oss en fantastisk möjlighet att ta ett större steg och sänka våra priser.

De konsumenter som går i väntans tider på att köpa förvaring till hemmet kommer också att bli lite extra glada. Det är nämligen i den kategorin som en stor del av sänkningarna landar.

De svenska hushållen står fortfarande inför ekonomiska utmaningar och vi vet att människor kämpar för att få pengarna att räcka till. Därför är den här prisinvesteringen ett viktigt steg framåt för oss i vår strävan att hjälpa människor att skapa en bättre vardag och ett bättre hem, oavsett plånbokens storlek, säger Elefteria Cromlidou.

Annons