IKEA satsar på snabba leveranser – inviger automatiserat lager

"Viktigt steg i utvecklingen".

Ikea har nu invigt automationen på sin distributionscentral i Torsvik utanför Jönköping. Det är möbeljättens andra automatiserade lager, det första ligger i Tejon, Kalifornien.

På IKEA arbetar vi hårt med att förbättra köpupplevelsen för våra kunder och att automatisera våra lager är ett viktigt steg i utvecklingen. Det gör att vi blir bättre på att möta och förhoppningsvis även överträffa våra kunders förväntningar, säger Helene Söderström, Customer Fulfilment Manager på IKEA Sverige, i pressmeddelande.

Annons

Effekten av automationen ska vara kortare leveranstider. Man beräknar att 90 procent av de svenska kunderna nu ska kunna få sina paket inom en till två dagar. Lagret i Torsvik förser även Norge, Danmark och Finland med paket och där kapas leveranstiderna i genomsnitt med en-två dagar.

Samtidigt som vi moderniserar våra lager och skapar en mer attraktiv arbetsplats för våra medarbetare gör automationen att vi kan öka vår kapacitet och leverera ett betydligt högre antal order per dag, säger Jeanette Hagberg, Site Manager på IKEAs distributionscentral i Torsvik.

LÄS ÄVEN: IKEA om chockbeskedet: ”Ger kunderna snabbare leveranser”

Annons