IKEA stänger alla varuhus i Italien – ”fokuserar på att göra det vi kan”

"I samråd med lokala och nationella myndigheter".

Möbeljätten Ikea var ett av de första företagen som bestämde sig för att stänga ner sin verksamhet när coronaviruset började spridas.

En månad efter det första bekräftade fallet i Wuhan meddelade Ikea att hälften av företagets varuhus i Kina skulle stängas tills vidare, men redan dagen efter kommunicerade möbelföretaget ut att man hade tänkt om och att Ikea istället skulle stänga alla 30 varuhus i landet.

Annons

I Kina verkar coronapaniken vara över då Ikea återigen öppnade upp fem varuhus i Kina under helgen och ytterligare nio ska öppnas upp inom kort.

LÄS ÄVEN: IKEA trotsar viruspaniken – öppnar varuhusen i Kina

Men nu har möbeljätten fått stänga alla sina varuhus och shoppingcenter, som ingår i Ingka-koncernen, i Italien.

Vi fokuserar på att göra det vi kan för att minska risken för smittspridningen i Italien och för därför en nära dialog med myndigheterna, säger Jakob Holmström, pressansvarig på Ikea, till TT.

Med start i dag stänger vi 21 varuhus och fem shoppingcenter i Italien, preliminärt till och med den 25 mars. Därefter gör vi en ny utvärdering i samråd med lokala och nationella myndigheter.

Italien är ett område som drabbats hårt av coronaviruset område och hela landet har försatts i karantän. Landets premiärminister Giuseppe Conte har även meddelat att alla butiker i landet, förutom matbutiker och apotek, ska stängas tillsvidare på grund av risk för coronavirusets spridning.

Till följd av dessa bestämmelser har bland annat H&M fått stänga samtliga 181 butiker i Italien, vilket vi rapporterade om i morse.

LÄS ÄVEN: H&M har stängt 181 butiker: ”Säkerheten högsta prioritet”

Annons

Annons