IKEA vill ha tillbaka sina möbler: ”Vi gör allt”

"Förlänga perioden för inlämning".

Den 23 november börjar Black Week för många handlare, då nalkas kampanjer och säljrekord. Men IKEA väljer att satsa på raka motsatsen.

Samma dag drar nämligen möbeljätten igång initiativet Buy Back Friday som uppmanar konsumenter att sälja tillbaka sina använda möbler till företaget.

Annons

Kanske har du en gammal Billy-bokhylla hemma som du inte längre behöver? Låt oss köpa tillbaka dina begagnade IKEA-möbler och sälja dem vidare till någon annan, skriver IKEA på sin sajt.

LÄS ÄVEN: IKEA vägrar Black Friday – gör tvärtom: ”Vi köper från kunderna”

Möjligheten att kunna sälja tillbaka gamla IKEA-möbler som man inte längre behöver, har funnits länge i Sverige. Men under handelshögtiden vill IKEA påminna att man inte måste konsumera nytt för att göra en bra deal.

Dealen är att värdet av de begagnade möblerna som lämnas in under Buy Back Friday dubblas, för den som är klubbmedlem. För att dessutom göra det smidigare för kunderna har IKEA nyligen lanserat, i samband med BBF, ett digitalt verktyg som värderar produkterna online.

Buy Back Friday kommer att pågå mellan den 23 och 29 november. Hur har IKEA förberett sig för den här perioden?

Vi har en bra beredskap att ta emot de kunder som vill använda sig av detta erbjudande. Men med tanke på rådande pandemi gör vi samtidigt allt för att minimera risken för trängsel. Därför kommer vi att förlänga perioden för inlämningen av begagnade möbler till den sista februari, säger Mattias Hennius, pressansvarig på IKEA Sverige, till Ehandel.

På så sätt kan våra kunder under flera månader välja när de besöker varuhuset och därmed minimerar vi antalet personer som samtidigt lämnar in möbler.

Summan som möblerna värderas till sätts in på ett tillgodokort som är giltigt på IKEA. De begagnade möblerna som köps tillbaka av IKEA kommer sedan att säljas i varuhusens fyndavdelning. Initiativet kommer att genomföras på 27 av 31 marknader som Ingka IKEA finns på.

Annons

Annons