IKEA:s glada storskräll – 26 miljoner till kampen mot Covid-19

"En enkel och kraftfull vision".

Påsken kom och gick men coronaviruset fortsätter att göra sig påmint runt om i världen. Vi har rapporterat om flera e-handlare som på olika sätt bidragit till att hjälpa till i kampen mot viruset.

LÄS ÄVEN: E-handlare börjar tillverka skyddsvisir: "Bidrar med det vi kan"

Annons

Nu sällar sig Ikea till den skaran genom koncernen Ingka Group skänker 26 miljoner till kampen mot Covid-19. 17 av miljonerna ska användas till insatser i Sverige.

Vi styrs av en enkel och kraftfull vision om att skapa en bättre vardag för de många människorna. En vision som alltid guidar oss i vår väg framåt, oavsett hur bra eller utmanande tiderna är. Vårt fokus ligger idag på att påskynda de åtgärder vi vidtar för att stödja det lokala samhället, där behovet är som störst, säger Lena Herder, landschef Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

"Värdet större än någonsin"

För att hjälpa till i krisen har Ikea bland annat donerat tält till Röda Korset och skänkt produkter till det tillfälliga fältsjukhuset på Stockholmsmässan i Älvsjö. Man har även skänkt tiotusentals ansiktsmasker till bland andra Region Skåne, samt 6000 tvålpumpar med handsprit till sjukhusen i Göteborg.

Vi har förmånen att få arbeta med många fantastiska partners i civilsamhället, bland myndigheter och företag för att ha en positiv påverkan på människor och det lokala samhället. I tider av kris är värdet av att göra skillnad tillsammans större än någonsin, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige.

Annons