I dag: IKEA:s nya studio invigd – ”lugn ström av besökare”

Rådgivning eftertraktat.

Nyligen berättade Ikea om planerna på att öppna ett fyra våningar högt varuhus mitt i centrala Stockholm. Satsningen, som ska inrymmas i köpcentret Gallerian, är tänkt att dra igång sommaren 2022.

LÄS ÄVEN: IKEA får en fjärdedel av gallerian: "Ett långsiktigt mål att få hit dem"

Annons

Men cityvaruhuset utgör egentligen den andra delen i en serie på totalt fyra nysatsningar som Ikea planerar att göra i huvudstaden. Den första är en så kallad planeringsstudio i Bromma, som företaget gick ut och berättade om tidigare i år. I dag var det dags för den stora premiären.

LÄS ÄVEN: IKEA anställer 500 till storsatsning på butiker: "Vill leda utvecklingen"

Bromma är en snabbt växande stadsdel i Stockholm. Genom ökad närvaro i Stockholmsregionen vill vi underlätta våra kunders vardag. Med planeringsstudion i Bromma Blocks kan vi möta våra kunder i Bromma och områdena runt omkring på ett nytt sätt, säger Jenny Vasquez Ling, varuhuschef på Ikea Sverige, i ett uttalande.

I studion ska kunderna dels kunna beställa hem alla produkter i sortimentet och dels få hjälp av Ikeas specialister. Det går dock inte att ta med sig några varor direkt från butiken.

I en Planning Studio får våra kunder personlig hjälp med allt från idé och inredningslösningar till råd om produkter, leverans och montering. Våra kunder kan boka tid med inredningsexperter för att rita och planera sitt drömkök. Ta fram skisser och lösningar tillsammans med oss, helt anpassade efter behov och boyta - sedan har de möjlighet att beställa de rekommenderade produkterna direkt online, med hemleverans till dörren, skriver Arvid Stigland, presskontakt på Ikea Sverige, i ett mejl till redaktionen.

På Ikea funderar vi alltid på hur vi kan förnya och förbättra vårt kundmöte. Och – och detta är nytt – centralt för våra Planning Studios är ett nytt digitalt kundmöte med fokus på inspiration och planering, fortsätter han.

Ikeas nya satsning i Bromma har omkring 25 medarbetare. På plats vid dagens invigning var bland andra Mattias Hennius, presschef på Ikea Sverige. Han rapporterar om en lyckad tillställning.

Allt har gått som planerat – kanonväder i Stockholm ger en lugn ström av besökare. Men i stort sett samtliga tider för rådgivning är bokade idag. Med andra ord har allt gått bra, skriver han till Ehandel.

Annons

LÄS ÄVEN: IKEA om nya jättesatsningen: "Den naturliga platsen att börja titta på"

Annons