Inga bud på konkursade e-handeln – men hoppet lever

"Vi har haft kontakt med intressenter"

Vad händer egentligen med den konkursade e-handlaren Chiquelle? Det började med för låga anbud som i sin tur ledde till att deadline sköts fram till den 17 november i förhoppningen om att få ut mer värde. Efter att den passerades har det dock varit tyst - och nu vet vi varför.

Själva anbudsförfarandet ledde inte till någonting. Men vi har haft kontakt med intressenter efteråt och inväntar bud att ta ställning till. Det har dock inte inkommit ännu, säger Erik Pekkari Dunbäck, konkurshandläggare vid Ackordscentralen, till Ehandel.

Annons

Det verkar med andra ord inte ha varit någon rusning efter det tidigare succévarumärket, som är nere för räkning. Men allt hopp är ännu inte ute.

Det finns alltså några intressenter som verkar göra sig redo att lägga ett bud på konkursboet. Och de verkar ha kapaciteten att ge Chiquelle nytt liv - om man så önskar.

Det är verksamma aktörer inom branschen.

Den uppmärksamma har förstås noterat att bolagets webbutik fortfarande är möjlig att besöka. Några köp går det dock inte att göra.

Den är bara igång i den bemärkelsen att den ligger latent hos den som tillhandahåller tjänsten. Men det går inte att göra några beställningar, säger Erik Pekkari Dunbäck.

Annons