Inredningskedjan förlorar butik – går i konkurs

Fick inte igång försäljningen.

Inredningskedjan Boligheter har blivit en butik fattigare. Det handlar om enheten i centrala Borås som gått i konkurs, rapporterar Borås Tidning.

Det är franchisetagaren Hus & Koja AB, som drivit butiken, som tvingats kasta in handduken efter tre år på platsen. Under 2021 omsatte man 2,7 miljoner med en förlust på -989 000 kronor. Året eftger backade försäljningen till 1,9 miljoner och förlusten kapades till -223 000 kronor.

Annons

Bakgrunden är att bolaget öppnade för tre år sedan, mitt under pandemin, och egentligen inte riktigt har fått i gång försäljningen i butiken så som man önskade. Till slut insåg man att det här inte höll längre och valde att göra det som var affärsmässigt bäst för alla inblandade parter och försätta bolaget i konkurs i tid, säger Sandra Hansson, konkursförvaltare, till lokaltidningen.

Nu är det konkursutförsäljning som gäller för butiken, innan det sista kapitlet är skrivet.

Jag har pratat med ställföreträdarna och gjort en budget som lett till att vi har den här konkursutförsäljningen, som vi tror är den absolut bästa utvägen för alla inblandade parter, säger Sandra Hansson.

Efter konkursen i Borås återstår endast två fysiska Boligheter-butiker i Sverige, varav en återfinns i Skövde och en i Västervik. De har även en webbutik.

Annons