I dag: Instabox går in i grannlandet – ska nå 2,5 miljoner i år

Leverans sju dagar i veckan.

Nyligen plockade fraktleverantören Instabox in 400 miljoner kronor i nytt kapital. I samband med det sades ambitionen vara att "täcka hela Sverige med smarta paketskåp".

LÄS ÄVEN: Instabox fyller kassan med 400 miljoner - får känd storägare

Annons

Nu visar det sig att det inte bara är Sverige som Instabox är intresserade av. Företaget tar nämligen i dag klivet in på den danska marknaden, där man räknar med att nå ut till 2,5 miljoner människor innan slutet av 2020. De första danska Instabox-paketskåpen kommer att placeras ut i Köpenhamn följt av resten av Själland och grannön Fyn. Under 2021 ska resten av Danmark inkluderas i projektet.

"Behöver inte stå i kö"

Planen är att paketskåpen ska möjliggöra leverans samma dag, sju dagar i veckan. Enligt Instabox egna siffror kommer nio av tio paket fram till paketskåpet samma dag som beställningen gjordes, så länge ordern läggs senast klockan 16.30.

Det betyder i praktiken att du kan beställa en skjorta eller en klänning på förmiddagen och hämta den på eftermiddagen, innan du ska ut och äta eller dra ut på stan fredag kväll. Och eftersom vi har våra egna paketskåp behöver du inte stå i kö vid paketutlämningen, säger Martin Nørtoft, General Manager för Instabox i Danmark.

Exakt vilka e-handelsföretag Instabox ska arbeta med i Danmark återstår att se, men enligt vd:n Alexis Priftis kommer en del av de svenska samarbetena att utvidgas till den nya marknaden.

Vi glädjer oss väldigt mycket till att öppna i Danmark där det extra kapitaltillskottet möjliggör en offensiv och långsiktig tillväxtstrategi. Samtidigt kan vi ta med oss några av våra fler än 50 samarbetspartners över sundet så att vi snabbare kan bygga ut vår distribution, säger Alexis Priftis.

UPPDATERING: Sedan den här artikeln publicerades har Instabox gått ut med ett nytt pressmeddelande där det framgår att även Norge är på gång för en lansering. Planen är att nå två miljoner norska kunder innan året är slut. E-handlaren Skincity blir den först ut med att lansera Instabox-leverans i Norge.

LÄS ÄVEN: Paketskåpen tar över Sverige - hur är tillgängligheten?

Annons
Annons