Internetstores drar in 265 miljoner kronor

Riskkapitalbolaget EQT meddelar idag att de investerar 30 miljoner euro i det tyska e-handelsbolaget Internetstores. Denna investering, på motsvarande 265 miljoner kronor, skall ta företaget till nästa nivå.

Internetstores startades 2003 av entreprenören René Köhler. Sedan dess ska bolaget utvecklats till ett ledande online-företag på marknaden för cyklar och friluftsliv. Företaget skall erbjuda över 50 000 produkter via sina nätbutiker fahrrad.de, bruegelmann.de, bikeunit.de, bikester.at, fitness.de, campz.de mfl.

– Internetstores är ett mycket välskött bolag som har vuxit ur uppstartsfasen för att bli en framgångsrik och lönsam marknadsledare. Bolaget är redo att ta nästa steg i utvecklingen och EQT Expansion Capital är stolt över att vara en del av det, säger Hjalmar Winbladh, seriell IT-entreprenör och industriell rådgivare till EQT Expansion Capital. (översatt)

Annons

Hjalmar är annars känd ifrån företaget Wrapp där han leder den digitala presentkortstjänsten.

Denna investering ifrån EQT skall göra dem till minoritetsägare i Internetstores, René Köhler förblir majoritetsägare. E-handelsbolaget sägs växa kraftigt och siktar på en omsättning på 60 miljoner euro för 2011/2012.

Vad vi förstår är tanken att kapitalisera på e-handelns tillväxt och att expandera bolaget till andra länder. Internetstores skall vara ett renodlat e-handelsföretag och de har i våra ögon ett mycket passande namn.

 

Källa: press

Annons