Intersport stänger minst 10 butiker: ”Stödet för ackordet mycket stort”

Räknar med att rekonstruktionen ska lyckas.

Som en följd av coronakrisen, och vad företaget då beskrev som "en ohållbar kostnadskostym", tvingades Intersport tidigare i år att ansöka om rekonstruktion. Företaget, som fortfarande befinner sig i rekonstruktion, har sedan dess landat i att vägen framåt består av färre butiker och mer e-handel.

LÄS ÄVEN: Intersport bygger om för en ny framtid: "Ett paradigmskifte"

Annons

Nu rapporterar Dagens Handel att minst tio av kedjans butiker kommer att stängas, men att det kan bli fler. Tidningen har pratat med rekonstruktören Nils Åberg, som menar att förhandlingarna har gått bra hittills och att rekonstruktionen ser ut att lyckas.

Fordringsägarna har sammantaget visat stor förståelse för bolagets speciella situation och stödet för det föreslagna ackordet är mycket stort, säger Nils Åberg till Dagens Handel.

Enligt Åberg har Intersport på flera håll lyckats få till flexibla hyresvillkor, vilket inneburit att man kunnat behålla fler butiker än vad man trodde i början av rekonstruktionen. Samtidigt ska företagets e-handel ha haft en fin tillväxt de senaste månaderna.

Intersport har i dag drygt 130 butiker runt om i Sverige. Rekonstruktionen omfattar även I-Sport Retail AB samt Löplabbetgruppen AB.

Bolagen är till stor del integrerade och har därför delvis samma förutsättningar. Både Intersport och Löplabbet kommer med all sannolikhet att framgångsrikt kunna rekonstrueras, säger Nils Åberg.

Annons