Invigning: Zalandos kundklubb får nytt superlager

Kommer sysselsätta över 1 000 personer.

Nätmodehandlaren Zalandos kundklubb Lounge har idag 15 miljoner medlemmar över 13 europeiska marknader. Dessa medlemmar har nu fått sitt eget lager i Olsztynek i Polen.

Med en storlek på 130 000 kvadratmeter så kommer lagret att serva vår växande kundbas i Zalando Lounge, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Det nya lagret, som dock började testköras redan i mars i år, ska vara mycket automatiserat. Man ska till exempel ha Europas största så kallade “Optimus”-sorteringsmaskin, som sorterar utgående paket till sina respektive destinationer.

LÄS ÄVEN: E-handlarens nya klubblager ska skicka reavaror till hela Europa

Det nya lagret ska skötas av logistikaktören Fiege e-Com North som räknar med att lagret kommer att bemannas av över 1 000 personer när det är i full gång.

Den växande populariteten för vår shoppingklubb både i Polen och i hela Europa utmanar oss att kontinuerligt optimera våra logistikprocesser. Med Fiege som vår operativa partner på platsen och dess team som stödjer Zalando Lounge, är vi säkra på att kunna utöka vårt erbjudande ytterligare med nya märken och artiklar, säger Martin Rost, SVP för Zalando Lounge.

Bilder från lagret:

Annons