Jack Ma har förlorat halva sin förmögenhet

Alibaba-grundaren är 30 miljarder dollar fattigare.

Alibaba-grundaren Jack Ma var för bara några år sedan Asiens rikaste man med lite drygt 61 miljarder dollar i kassaskrinet. Så ser det inte riktigt ut längre.

LÄS ÄVEN: Alibaba-grundaren Jack Ma tillbaka i Kina – så har han levt

Annons

Under de senaste tre åren har han förlorat mer än hälften av sin förmögenhet, det skriver Fortune. Enbart under den senaste veckan ska runt 4 miljarder dollar ha gått upp i rök, och idag ska Jack Ma vara god för runt 30 miljarder dollar.

Jobbar som lärare

Jack Ma har omgärdats av rykten de senaste åren efter att han i ett kontroversiellt tal hösten 2020, kritiserade det styrande kinesiska kommunistpartiet. Något som ska vara en av anledningarna till att hans förmögenhet minskat i rask takt.

Konflikten med de kinesiska myndigheterna, som pågått i nästan tre år, och de regulatoriska tillslagen mot Ant Group och Alibaba har stått Ma dyrt. Han har även avsagt sig ansvaret för Ant Group, och samtidigt som värderingen för fintechjätten dalat, så har även Mas andel i bolaget blivit värd allt mindre.

Jack Ma återvände nyligen till Kina efter mer än ett år utomlands och han ska idag ha gått tillbaka till sin tidigare karriär som lärare. Han lär numera ut bland annat innovation och entreprenörskap på University of Tokyo och University of Hong Kong.

Annons