Jämförelsejätten förvärvar norska kollegan: ”Logiskt nästa steg”

Tar klivet in i grannlandet.

Pricerunner expanderar till Norge och man gör det genom att köpa Norges näst största aktör inom prisjämförelser. Bolaget har ingått avtal om at förvärva Prisguiden, som grundades 1998, men då under namnet Hardware.no.

Prisguiden uppges ha över en miljon användare per månad och under 2020 steg intäkterna med 59 procent och landade på 37 miljoner norska kronor, samtidigt som EBITDA-marginalen uppgick till 44 procent.

Annons

Prisguiden är en snabbväxande aktör med ett starkt varumärke i Norge. Bolaget har en bra tjänst och ett starkt team som arbetar med imponerande effektivitet. Förvärvet går helt i linje med Pricerunners tillväxtstrategi och är ett logiskt nästa steg i vår internationella expansion, säger Nicklas Storåkers, vd för PriceRunner, i ett pressmeddelande.

Pricerunner finns sedan tidigare i Sverige, Danmark och Storbritannien men utökar nu alltså sin europeiska närvaro. Tillträdet till Prisguiden och den norska marknaden beräknas ske under oktober.

PriceRunner är ett starkt varumärke i Norden med en skalbar tech-plattform och en tydlig plan för fortsatt tillväxt. Vi ser fram emot att få vara en del av PriceRunner och tillsammans fortsätta bidra till att hjälpa konsumenter att hitta de bästa produkterna och bästa dealarna, säger Amund Espelien, vd för Prisguiden.

Annons