Jätteaffären klar – bildar en gigant på den svenska marknaden

"Ett viktigt tillskott".

I december meddelade Mestergruppen att man hade för avsikt att förvärva aktiemajoriteten i Happy Homes, Sveriges äldsta frivilliga färghandelskedja. Nu är alla pusselbitar på plats och idag slutfördes affären.

LÄS ÄVEN: Koncernen vill köpa klassiska kedjan: ”Ambitiös strategi”

Annons

Något som innebär att Mestergruppen Sverige AB köper aktiemajoriteten i Happy Homes Sverige AB.

Vi ser verkligen fram emot att bli en del av Mestergruppen. Affären har gått fort och så kan det bli när allting känns rätt. Inom en vecka hade 100 procent av alla våra ägare slutit upp. Vi har en stark energi och vilja bland våra handlare och vi ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans och bli ännu starkare, säger Happy Homes styrelseordförande Mats Larsson.

Stora synergieffekter

Happy Homes har i dag över 80 butiker samt e-handel och med sitt fokus på golv, färg och tapet passar man väl in hos Mestegruppen. Bygghandelskoncernen har sedan tidigare cirka 275 butiker runt om i landet med aktörer som XL-Bygg och Bolist i portföljen.

Nu påbörjas arbetet med att integrera Happy Homes i Mestergruppen och Mikkel Sandvik, styrelseordförande för Mestergruppen Sverige AB och koncernchef för Mestergruppen AS, ser många synergier med förvärvet.

Vi har goda erfarenheter inom färgfackhandeln i Norge. Mestergruppen är den ledande aktören i Norge inom färg med kedjorna Fargerike, Kulør och Mal Proff, säger Mikkel Sandvik och fortsätter:

Nu ser vi fram emot att skapa synergier över landsgränserna och Happy Homes blir för oss ett viktigt tillskott i Sverige där vi fokuserar på att ta marknadsandelar. Vi har också ett gott och nära samarbete mellan Farveringen och Happy Homes i Norge som vi ser fram emot att fortsätta vidareutveckla.

Annons