Koncernen vill köpa klassiska kedjan: ”Ambitiös strategi”

Kan göra XL-Bygg och Bolist sällskap.

Sveriges äldsta frivilliga färghandelskedja, Happy Homes, är på väg att få nya ägare. Man har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv med Mestergruppen, som vill lägga vantarna på majoriteten av aktierna.

Happy Homes är en medlemsägd kedja som passar bra in i vår affärsmodell. Vi stärker kunderbjudandet och får in ett bra komplement till vår befintliga verksamhet. Mestergruppen har som mål att ha branschens mest nöjda och lönsamma medlemmar och i det uppdraget har vi en ambitiös strategi och tillväxtagenda, säger Karin Eriksson, vd för Mestergruppen Sverige.

Annons

Happy Homes har i dag över 80 butiker, samt e-handel. Med sitt fokus på golv, färg och tapet passar man väl in hos bygghandelskoncernen Mestegruppen. De sitter på såväl XL-Bygg som Bolist i portföljen och har runt 275 butiker i landet.

Mestergruppen är den ledande aktören inom bygghandel och tillsammans har vi nu en möjlighet att bli ännu starkare ihop. Vi är båda en sammanslutning av fria handlare som kan samla våra inköpsvolymer och skapa ett ännu bättre kunderbjudande, säger, Magnus Ohlsson, vd för Happy Homes Sverige.

Om tio dagar, den 18 december, kommer ägarna i Mestergruppen Sverige att rösta för eller emot ett godkännande av nyemittering av aktier till Happy Homes, som själva redan godkänt affären.

Annons