Jättebolaget spränger 300 miljoner: ”Comfyballs växer otroligt snabbt”

"Har vuxit enormt mycket".

Den norska e-handelskoncernen Netthandelsgruppen, som bland annat driver sajterna Weightless, Tights och Comfyballs.se, slog 150 miljoner norska kronor i omsättning under 2019.

Och trots att året inte är slut än meddelar bolaget att man redan har dubblat sin omsättning jämfört med i fjol. Netthandelsgruppen siktar på att slå 300 miljoner norska kronor under 2020.

Annons

Vi har vuxit enormt mycket det senaste året, säger Per William Frøisland, vd på Netthandelsgruppen, till Ehandel.

Nu öppnar företaget dessutom ett färskt lager på den svenska marknaden som ska bidra med ytterligare tillväxt. Och med ett lager i Sverige kommer man nu kunna leverera sina produkter enklare i Europa. Hittills har bolaget bara haft ett lager i Oslo.

LÄS ÄVEN: Norska jätten växer med över 50 procent i Sverige

Under den senaste tiden har vi helt enkelt inte fått plats i våra lagerlokaler. Tights.no har haft den största tillväxten i Norge, och Comfyballs har växt otroligt snabbt i Sverige, säger Per William Frøisland.

Av Netthandelsgruppens alla sajter är det dock bara Comfyballs som levererar globalt, och det är också det som är tanken framåt. Per menar att det än inte finns planer på att ta de andra sajterna ut i världen, utan att det är Comfyballs som ska växa internationellt.

Vi ska centralisera allt i Sverige för att enklare och snabbare kunna skicka varor till kunder över hela världen, säger han.

Det nya logistikcentret kommer att ha ett uppkopplat "Delivery Management"-system med bland annat möjligheter till uppföljning, statistik, moduler för att förbättra processer samt kostnadskontroll. Allt för att kunna optimera leveranserna.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!