Jätten skär ner – hundratals får lämna e-handeln

"Bättre förbereda oss".

Amazons närmaste konkurrent i hemlandet USA börjar nu också skära i antalet anställda. Och det är inom e-handeln man ser över arbetstillfällena.

Reuters rapporterar nämligen att Walmart nu kommer att strypa hundratals tjänster i USA. På totalt fem av detaljhandlarens e-handelslager så ska hundratals arbetare få lämna. Walmart själva verkar inte veta exakt antal då man hoppas återanställa en del på andra platser, men företaget har gett följande uttalande:

Annons

Cirka 200 arbetare i Pedricktown, New Jersey, och hundratals andra i Fort Worth, Texas; Chino, Kalifornien; Davenport, Florida; och Bethlehem, Pennsylvania har fått gå på grund av en minskning eller eliminering av kvälls- och helgskift, säger en talesperson för Walmart.

Walmarts neddragning är dock uppenbarligen inte lika stor som Amazons. Konkurrenten har nämligen fått säga upp över 25 000 anställda de senaste månaderna. Men det är förstås inte ett gott tecken att Walmart med sin bas i den fysiska handeln nu också börjar skära i leden.

Vi justerade nyligen bemanningsnivåerna för att bättre förbereda oss för kundernas framtida behov, säger Walmart i ett uttalande.

De som fått sparken kommer dock att få betalt i 90 dagar och uppmanas nu söka jobb inom andra delar av Walmart.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!