Varslar 450 anställda – sägs upp efter miljardförluster

"Fortsatt utmanande marknadsförhållanden.

Det svenska elbilsvarumärket Polestar varslar på nytt. Den här gången ska hela 450 tjänster försvinna, varav 250 i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten. Bolaget har inte nått sina försäljningsmål, dragits med miljardförluster och är i stort behov av att kapa kostnader.

Här i Sverige har vi lagt ett varsel. Bakgrunden är dels en nya affärsplanen vi presenterade i november, där vi har som ambition att till 2025 leverera cirka 160 000 bilar och öka vår lönsamhet och även reducera vårt externa finansieringsbehov. För att uppnå planen behöver vi anpassa storleken på verksamheten. Dels är det fortsatt utmanande marknadsförhållanden, säger Theo Kjellberg, pressansvarig på Polestar, till lokaltidningen.

Annons

Man vill dock inte säga att det råder någon kris i dagsläget.

Jag skulle inte vilja sätta något värde i det, men vi har en affärsplan som vi jobbar efter. Och vi är fast beslutna om att leverera på den till slutet av 2025. Och vi har två bilar som kommer på marknaden nu som verkligen förändrar Polestars position, vi går från märke med en elbil till tre, säger Theo Kjellberg.

Enligt Polestar själva är det enbart tjänstemän som kommer att tvingas lämna och inte någon produktionspersonal. Efter att ha informerat de anställda väntar nu förberedelser inför fackliga förhandlingar.

Annons