Jättens plan – så ska de undvika konkurs

"Vi har ett bra intresse".

Modekoncernen Footway är illa ute, men verkar trots allt hysa gott hopp om att rädda bolaget från konkurs. Rekonstruktion pågår som bekant hos e-handelsjätten, som när det var som värst hade 278 miljoner kronor i skulder och endast 3 miljoner i egna kassan, enligt Breakit.

Nu har bolaget också presenterat åtgärderna som ska få rätsida på affären igen. Utöver en förhoppning om skuldavskrivningar på hela 75 procent säger man sig ha hittat operativa lösningar som ska ge en resultatförbättring på runt 100 miljoner kronor.

Annons

Att gå över från två till ett lager och en nyemission på 100 miljoner kronor innan årsskiftet, för att betala av de oprioriterade fordringsägarna är det som ska rädda koncernen.

De prioriterade fordringsägarna är positiva till att medverka till en rekonstruktion och vi har också ett bra intresse för att delta i nyemissionen både från existerande ägare och nya investerare. Jag räknar med att vi ska undvika konkurs och gå ur rekonstruktionen innan året är slut, säger rekonstruktören Nils Åberg till sajten.

I slutet på förra veckan kom också beskedet att man genomför en riktad emission av konvertibla lån om totalt 20 miljoner.

Footway har sedan tidigare även skrotat det automatiska inköpssystemet som ska ha haft en stor del i att man hamnat i trångmål från början.

LÄS ÄVEN: Footway om rekonstruktionen: “Kontorsskorna byttes mot tofflor”

Annons