Jättens storsatsning i hamn – nu står e-handelslagret redo

En av de största investeringarna Apotekets historia.

Apoteket är en av de stora spelarna på apoteksmarknaden men har fått rejäl konkurrens från aktörer som Apotea och Apotek Hjärtat. 2021 inleddes därför ett av de största projekten och investeringarna i Apotekets historia.

En storsatsning på näthandeln och bygget av ett nytt toppmodernt e-handelslager i Eskilstuna.

Annons

LÄS ÄVEN: Apoteket storsatsar på e-handeln – öppnar nytt lager

Planen var att nybygget skulle ha varit i full drift i slutet av 2022 men, något försenat, meddelar apoteksjätten nu att de första kunderna i dagarna fått sina leveranser från det nya lagret i Eskilstuna.

Det här är en milstolpe i en av Apotekets största satsningar någonsin. Det är fantastiskt att se hur våra kunders paket nu börjar rulla ut från e-apoteket som vi kallar det. Inom en inte alltför lång framtid levereras all vår e-handel från Eskilstuna, säger Mikael Meijer, Apotekets e-handelschef.

Har vuxit ordentligt

Inte oväntat har Apoteket valt att satsa på ett automatiserat lagersystem. Just nu håller alla processer på att trimmas in och justeringar kommer att ske längs vägen. Apoteket har även tagit höjd för att kunna skala upp i framtiden med möjlighet att bygga ut ytterligare.

Vi börjar nu och optimerar längs vägen. Apotekets e-handel har vuxit ordentligt den senaste tiden och med de nya möjligheterna i Eskilstuna kan vi möta den kraftigt ökade efterfrågan och våra kunders behov av snabba och pålitliga leveranser, säger Mikael Meijer.

Meijer påpekar också att hållbarhetstänket varit en röd tråd från projektstart till paket ut till kund. Den nybyggda anläggningen mäter drygt 20 000 kvadratmeter och med solpaneler på taket är man självförsörjande på solel.

Tydligt för Apotekets kunder blir de nya paketen av återvunnen kartong från svenska skogar som inte fraktar onödig luft. De tidigare packade följesedlarna blir nu digitala och bara den åtgärden sparar cirka 100 träd årligen.

Annons
Annons