Jeff Bezos avgår – Amazon får ny VD

"Handlar inte om att gå i pension".

Amazons grundare Jeff Bezos väljer att lämna vd-rollen, efter 27 år. Det avslöjas samtidigt som e-handelsjätten redovisar sitt senaste kvartalsrekord. Mer exakt slog bolaget 125 miljarder dollar, vilket motsvarar över 1000 miljarder kronor, i omsättning under Q4.

För helåret 2020 kom Amazon upp i en omsättning på strax över 381 miljarder dollar.

Annons

LÄS ÄVEN: Amazon kommer att vara störst i Sverige inom några år

Jeff Bezos lämnar dock inte direkt och överger inte bolaget helt heller. Han kommer att kliva av vd-stolen under årets tredje kvartal men kommer att fortsätta som styrelseordförande för Amazon.

Att vara vd för Amazon är ett stort ansvar, och väldigt är tidskrävande. När man har ett sådant ansvar är det svårt att lägga sin energi på något annat. Som styrelseordförande kommer jag att lägga all min tid på viktiga Amazon-initiativ, samt ha den tid och energi jag behöver för att fokusera på Day 1 Fund, the Bezos Earth Fund, Blue Origin, The Washington Post och andra av mina projekt som jag brinner för. Det handlar inte om att gå i pension. Jag är väldigt passionerad över vilken inverkan dessa organisationer kommer att ha, skriver han i ett brev till sina anställda.

Den som kommer att ta över vd-uppdraget är Andy Jassy, som idag är chef för Amazons molntjänster.

Andy är välkänd inom företaget och har varit på Amazon nästan lika länge som jag. Han kommer att vara en enastående ledare och han har mitt fulla förtroende, skriver Jeff Bezos.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!