Jetshop-grundaren till nytt toppjobb – här är hans nya uppdrag

Ska ansvara för expansion.

Christian Zanders är inom e-handeln förmodligen mest känd för att ha grundat plattformsleverantören Jetshop och företagets e-handelsevent SEBC. Han är fortfarande delägare i bolaget och sitter i dess styrelse, men 2017 valde han att lämna över VD-stolen till efterträdaren Fredrik Hedblom.

LÄS ÄVEN: Fredrik Hedblom blir ny vd för Jetshop

Annons

Sedan dess har entreprenören Zanders bland annat agerat rådgivare åt en rad bolag och gett sig in i hotellbranschen med företaget AYO, som tidigt lockade till sig kapital från investmentbolaget Wellstreet.

"Hoppas vara ett värdefullt tillskott"

Som så ofta annars leder det ena till det andra, och nu meddelar Wellstreet att de har tagit in Chistian Zanders som ny Head of Growth. Han kommer framöver att ansvara för Wellstreets expansion till Göteborg.

Wellstreet har blivit en viktig del av ekosystemet för framtida framgångsrika företag gällande att överbrygga klyftan från tidig fas till expansionsfas. Teamet har ovärderlig praktisk erfarenhet och jag hoppas vara ett värdefullt tillskott till vårt redan fantastiska team av företagsbyggare, säger Christian Zanders i ett uttalande.

Wellstreets vd Mikael Wintzell har enligt ett pressmeddelande från bolaget känt Christian Zanders i 15 års tid. Han är övertygad om att den nya tillväxtchefen är precis den som företaget behöver.

Christian har kapaciteten att bygga lag och skalbara företag samtidigt som han har sett upp- och nedgångarna av att vara en entreprenör. Allt det här är värdefulla tillgångar för att förstå våra kunder, säger Mikael Wintzell.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!