Joachim Frykberg kommenterar sin avgång – ”åstadkommit mycket”

Jula-koncernen letar nu efter två toppchefer. "Dags för nya krafter".

Som Ehandel rapporterat slutar Joachim Frykberg som vd på Jula efter tio år på posten och efter totalt 19 år i koncernen.

Jag har varit på Jula ganska länge och känt att jag åstadkommit ganska mycket bra saker och utvecklat verksamheten samt byggt upp en bra struktur med stark tillväxt. Så nu är ett bra tillfälle för nya krafter att ta över, säger avgående vd:n till Ehandel.

Annons

På frågan vad han är mest stolt över säger han att han är nöjd med att han formulerat en tydlig värdegrund för Jula – och att den har skrivits in i en uppdaterad styrmodell för koncernen.

Vi har med vår nya styrmodell skapat de bästa möjligheterna för kunderna och skapat bra tillväxt, både här och nu och för framtiden. Sedan har det givetvis varit viktigt att hela tiden arbeta för att vi som bolag utvecklas dag för dag och inte stagnerar och vila på lagrarna, säger Joachim Frykberg.

Vad är det för värdegrund du varit med och utarbetat?

Den handlar om att det är viktigt att vi är folkliga och ärliga och att vi tar stort ansvar hela tiden samt drivs av nyfikenhet att förbättra saker. Vi försöker i alla delar vara ambassadörer för den värdegrund vi delar inom koncernen.

När det kommer till styrmodellen så säger han att det handlar om principer för affärsstrategier, bland annat kring vad som gör Jula till ett hållbart företag.

Avspeglar sig det arbetet i era tillväxtsiffror?

Ja, vi har haft en stark tillväxt innan och även med corona-situationen. Vi har sålt produkter som varit efterfrågade i pandemin. Men vi släpper inga siffror för 2021 än. Men vi har positiva siffror för samtliga marknader.

Vad ska du göra härnäst?

Annons

Det har jag inte bestämt än. Det finns ett antal saker som jag tycker är intressanta och roliga och jag vill med detta bra avslutet undersöka vilka de här möjligheterna är. Jag har en önskan om att styra min tid mer än vad jag kan i dag. Samtidigt har jag lärt mig en hel del saker under åren som jag tar med mig.

Hur känns det att lämna Jula efter totalt 19 år?

Jula är ett fantastiskt företag och jag lämnar med varm hand över till min kommande efterträdare. Jag kan verkligen rekommendera alla att jobba här. Men vi kommer att söka två tjänster: en vd för Jula AB och en vd för Jula Holding, alltså hela koncernen.

Varför ska man söka ditt jobb?

Om man gillar att jobba i en entreprenöriell verksamhet som vill åstadkomma mycket saker och där man har stor möjlighet att påverka både sin egen vardag och även bolaget så vill man jobba här.

Vi har en fantastisk ägare och entreprenör som står bakom allt det. Så för dig som tycker om expansion och utveckling är Jula rätt plats.

Annons