John Henric tar in 70 miljoner – de blir historiska investeraren

"Väldigt stolta att de valt oss".

Herrmodehandlaren John Henric får rejält klirr i kassan. Eequtiy går in med 70 miljoner kronor i bolaget, avslöjar man i ett pressmeddelande. Ett historiskt steg för John Henric, som sedan starten 2008 drivits helt utan externt kapital.

Jag och Nicklas (Nordbergh reds anm) är oerhört glada över tillväxtinvesteringen från Eequity och det känns fantastiskt att ha med dem på vår tillväxtresa. Att vi tillslut valde Eequity grundar sig i att vi har sökt en aktiv delägare med ledande e‐handelskompetens och vi är övertygande om att deras djupa sektorerfarenhet från tidigare DTC‐investeringar samt breda nätverk kommer att skapa mycket värde för oss, säger John Ekström, vd och medgrundare på John Henric.

Annons

John Henric lyckades också ställa om snabbt under pandemin och i dag står e-handeln för runt 70 procent av bolagets försäljning. De når kunder i hela världen, men Sverige, Storbritannien Norge, Danmark och USA är de ledande marknaderna.

"Fantastiskt företag"

Målsättningen är nu att accelerera tillväxten ytterligare och Eequitys pengar går raka vägen in i investeringar i IT-infrastruktur, breddning av sortimentet, högre lagernivåer, större marknadsföringsaktiviteter och uppbyggnad av organisationen. Grundarna John och Nicklas blir kvar och är fortsatt majoritetsägare.

Vi på Eequity är väldigt stolta över att de har valt oss som bolagets första externa finansiär. John och Nicklas har byggt upp ett fantastiskt företag med ett enastående kunderbjudande, som har vuxit varje år sedan start med god lönsamhet. Bolaget har genomfört en lyckosam transformationsresa under senare år mot en skalbar e‐handelsverksamhet och vi är övertygade om att vi kommer tillföra mycket värde baserat på vår erfarenhet från andra tillväxtresor inom närliggande segment, säger Viktor Borg, Investment Manager på Eequity.

John Henric har ett brutet räkenskapsår, som slutar den 30 april, men väntas då visa upp en tillväxt på 80 procent i e-handelsdelen.

Annons