Jollyroom ökar 100 miljoner på tre månader: ”Nya marknader växer”

Siktar på 3 miljarder.

Under årets andra kvartal växte Jollyrooms försäljning med 100 miljoner kronor, jämfört med samma period i fjol, och ökade totalt 28 procent. Samtidigt raporterar man en EBITDA-marignal på drygt 4 procent.

LÄS ÄVEN: Jollyroom intar nästa land: ”Målet är att bli nummer ett i Europa”

Annons

Vi ser hur både våra etablerade och nya marknader växer kraftigt med god lönsamhet. Genom effektiv produktion och god kostnadskontroll har vi säkerställt att bolaget genererar god lönsamhet, säger Emil Thell, CFO på Jollyroom, i ett pressmeddelande.

Nu spänner vi musklerna ytterligare och satsar på att göra andra halvan av 2020 ännu mer lönsam genom en rad investeringar såsom utökning av produktionskapaciteten och nya lokaler för våra 400 fantastiska medarbetare. Siktet är inställt på att nå tre miljarder i omsättning 2023.

Det som främst har drivit försäljningen är effekten av "hemester", menar företaget. Omsättningen har mer än dubblats i de kategorier som erbjuder produkter för underhållning i hem och trädgård.

LÄS ÄVEN: Skalar upp robotlagret inför jul – ska skicka över 800 000 order

Vi ser i år en tydlig trend för produkter som aktiverar barn i hemmet. Exempelvis har efterfrågan för pooler, studsmattor, lekstugor, sandlådor och annat för att förvandla trädgården till ett semesterparadis skjutit i höjden, säger Frida Ekholm, marknadschef på Jollyroom.

Att allt fler kunder väljer att handla online framför fysisk butik är en trend vi sett pågå under lång tid men det är tydligt att den omvärldssituation vi befunnit oss i år har påskyndat den utvecklingen. Vi lägger nu stor vikt vid att ta hand om vår nya kundgrupp och säkerställa att de får bästa möjliga köpupplevelse hos oss så att de väljer att stanna som kund.

Företaget har även tillsatt 170 tjänster under det senaste halvåret. De flesta anställningarna har varit på huvudkontoret och på lagret i Göteborg, men Jollyroom har även anställt en del personer på distans från andra delar av Sverige.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!