Jollyroom ska växa så in i Norden med nya lokaler

E-handelsföretaget Jollyroom växer och expanderar. Under 2014 lanseras en ny nätbutik på den finska marknaden, samtidigt ska man fortsätta plocka marknadsdelar i övriga Norden. I början av april flyttar bolaget även in i nya större lokaler.

Barn och babybutiken på nätet, Jollyroom, valde under förra året att satsa på en ny e-handelsplattform, som även kompletterats med verktyget inRiver PIM. Under 2014 fortsätter bolagets expansion med en finsk nätbutik, Jollyroom.fi.

I Sverige, Norge och Danmark, planerar man att satsa aggressivt för att plocka ytterligare marknadsdelar. En satsning som gör att Jollyroom nu växt ur sina lager- och kontorslokaler i Mölndal utanför Göteborg, och i början av april flyttar företaget till nya större lokaler i Hisings Backa.

Annons

– Vi har gjort en enorm resa med Jollyroom. Vi har gått från 0-60 anställda på bara tre år, utökat vårt sortiment med tusentals nya produkter, etablerat oss på tre marknader och ökat omsättningen med närmare 100 procent varje år. Vi behöver nya större lokaler att kunna fortsätta växa vidare, och där vi ger oss själva rätt förutsättningar att nå vårt mål. Att bli den ledande aktören inom barn- och babybranschen i Norden, säger Ole Sauar, Jollyrooms VD.

Plats att växa

Jollyroom har idag över över 20 000 artiklar i lager och omsatte under förra året 130 miljoner kronor på tre marknader. 2014 väntas den siffran stiga till 230 miljoner och då är de nya lokalerna en viktig pusselbit.

Att det blev just Göteborg beror enligt Ole på att det är ett optimalt logistik-läge för leverans inom Norden. Närheten till Norge och de norska konsumenterna, som idag är företagets näst största marknad, spelade också in.

– Med den starka tillväxten e-handel har i Norden ser vi stor potential att fortsätta växa på den nordiska marknaden. Vi arbetar aktivt för att förbättra alla förutsättningar för att nå det målet. Där ser vi vikten av ett nytt lager och logistikcenter där vi har plats att växa, samt en ny tilltagen kontorsdel med plats för fler anställda och större team, säger Ole Sauar.Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!