Jula gör miljardresultat – låter personalen dela på 48 miljoner

"Har stått starkt i krisen".

Jula-koncernen rapporterar ett starkt 2020, då både försäljningen och vinsten nådde upp i rekordnivåer. Omsättningen uppgick till 9,8 miljarder kronor och resultatet efter finansiella poster summerades till cirka 1,3 miljarder kronor.

Jula Holding och våra bolag har stått starkt i krisen. Att vi slår alla tidigare rekord i både omsättning och lönsamhet är bevis på detta, säger Joachim Frykberg, vd för Jula Holding, i ett pressutskick.

Annons

Jula vittnar om ett år som varit olikt alla andra, och berättar att bolaget var tidigt ute med insatser för att hantera pandemin. Det har bland annat uppstått problem med globala frakter och råvarupriser, något Jula hanterade med att utse en särskild krisorganisation.

Under 2020 har det visat sig att grundidén är framgångsrik när verksamheter inom koncernen kunnat dra nytta av och hjälpa varandra, inte minst när det gäller kunskapsöverföring, säger Joachim Frykberg.

De ekonomiska framgångarna innebär att Julas personal i år kommer att få dela på en större bonus än någonsin tidigare. Hela 48 miljoner kronor har avsatts för ändamålet.

Många medarbetare har gjort stora insatser under året för att hantera pandemin. Vi har ett ledarskap och medarbetare som verkligen tar ansvar och är engagerade när det som mest behövs. Att vi under året hanterat många krissituationer och dessutom kunnat lära oss av dessa visar på styrka i våra organisationer. Det känns mycket bra att kunna belöna detta med den här bonusen, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!