Jula-koncernen växte trots tuffa tider: ”Bra timing”

"Finns ändå anledning att vara ödmjuk".

Jula Holding, som äger såväl Jula som Hööks, levererade kraftig tillväxt under förra året, rapporterar bolaget i dag. Omsättningen ökade från 9,8 till 10,76 miljarder kronor.

Under året hanterade vi valutasvängningarna på ett bra sätt, även från året innan, vilket blev otroligt positivt. Samtidigt hade både Jula och Hööks bra timing när det gäller att pricka in säsongerna, speciellt i januari och november, vilket också gynnade försäljningen mycket, , säger Jula-ägaren, Karl Johan Blank, i rapporten och fortsätter:

Annons

Tillsammans med en engagerad och ansvarstagande personal har vi kunnat hantera utmaningarna, exempelvis gällande frakter och råvarupriser. Vi har samtidigt kunnat dra nytta av omvärldsfaktorerna.

Resultatet följde med uppåt även det. Från 1,3 till 1,76 miljarder kronor. Och detta trots både expansion och ombyggnationer.

Koncernen förväntar sig även ett ljust 2022, då konsumenterna i tuffare tider blir ännu mer prismedvetna.

Med det sagt finns det ändå anledning att vara ödmjuk inför den framgång som vi haft i pandemin, och inför de utmaningar vi ser att vi kommer att möta under 2022. Omvärlden är mer orolig än vad vi sett tidigare, med bland annat ett fruktansvärt krig i närområdet, det är tydligt att omvärldsfaktorer kommer att påverka oss under 2022, säger Karl-Johan Blank.

Annons