Jysks succéår trots e-handelskaos – resultatet rusade med 82 procent

"En otroligt glad nyhet efter ett tufft år".

Trots det tillfälliga e-handelskaoset blev verksamhetsåret 2020/2021 en enorm framgång för Jysk. Den danska möbelkedjan ökade vinsten med 82 procent, till 563 miljoner kronor, under perioden - ett nytt rekord. Samtidigt steg omsättningen med nio procent till 4,9 miljarder kronor.

En otroligt glad nyhet efter ett tufft år med alla restriktioner och utmaningar som coronan fört med sig, säger Johan Sjödin, vd för Jysk Sverige, i en kommentar.

Annons

Företaget firade både 30-årsjubileum och öppnade sin 150:e butik i Sverige under perioden och nu pågår ett intensivt arbete med att bygga om sagda butiker till det senaste konceptet. Något som kommer att kosta en kvarts miljard och vara klart 2024.

Samtidigt lyckades man även växa e-handeln under året. Antalet besökare i webbshoppen gick från 44 till 52 miljoner och omsättningen för onlineköpen ökade med 17 procent. Kedjan står ändå fortsatt stark i tron på sina butiker.

Vi tror fortsatt på den fysiska butiken och att kunderna ska ha nära till oss. Årets resultat visar att den satsningen ligger helt i linje med våra kunders förväntningar, säger Johan Sjödin.

LÄS ÄVEN: Jysks e-handel stängd - “ovanligt många beställningar”

Annons