Kan köpas av konkurrenten – efter tuff start på börsen

Budar 315 miljoner kronor.

Rebelle, marknadsplatsen för lyxigt second hand-mode, kan få nya ägare. Det tyska bolaget börsintroducerades bara dagen efter att Ryssland invaderade Ukraina. Något som innebar en tuff start som nynoterade.

Men kanske kan räddningen vara här i form av en konkurrent. Den litauiska marknadsplatsen Vinted har nämligen budat 315 miljoner kronor, eller drygt 14 kronor per aktie, för att lägga de begagnade vantarna på Rebelle. Det är ändå en bra bit under introduktionspriset på runt 20 kronor aktien.

Annons

Som branschkollega har vi följt Rebelle i många år och är imponerade med vad de erbjuder och har åstadkommit i lyxsegmentet. Genom att kombinera Rebelles expertis på området och Vinteds geografiska räckvidd, och stora medlemsbas, ser vi stor potential för ett ännu starkare kunderbjudande, säger Thomas Plantenga, vd på Vinted.

Vinted har också meddelat att man vill lägga vantarna på över 90 procent av aktierna i Rebelle. Och aktieägarna rekommenderas att tacka ja.

Vid en samlad bedömning av erbjudandet, särskilt i förhållande till de omedelbara fördelarna med ett kontant vederlag på kort sikt, rekommenderar den oberoende budkommittén enhälligt aktieägarna i Rebelle att acceptera budet, skriver man.

Vinted har i dag 65 miljoner medlemmar på plattformen och agerar på 16 marknader i Europa och Nordamerika.

Annons