Kappahl köper nytt lager – för 600 miljoner: ”Toppmodern”

Modekedjan uppgraderar sig rejält.

Kappahl har gjort en rejäl investering. De köper ett logistikcenter i anslutning till Göteborgs containerhamn för 600 miljoner kronor. Hit kommer lager och distribution att flyttas om drygt två år.

Vårt mål är att erbjuda mer av våra starka varumärken genom nya marknader och i nya kanaler. Att göra det kräver att vår distributionscentral kan leverera den volym som efterfrågas på ett effektivt och hållbart sätt samt på rätt servicenivå. Därför väljer vi att utveckla en ny toppmodern distributionscentral, säger Peter Andersson, CFO på Kappahl, i ett uttalande.

Annons

Det nya lagret, som mäter 33 200 kvadratmeter, ska tas i drift under senare delen av 2026. Byggnationen blev klar i januari i år, men nu återstår det ett ordentligt arbete med att anpassa den till Kappahls behov.

Vi har haft stor nytta av det distributionscenter vi har idag och det har tidigare servat våra behov väl. Men för att kunna växa, vidareutveckla oss och möta framtida utmaningar har vi kommit fram till att en ny distributionscentral är det bästa för Kappahl. Den nya byggnaden kommer innebära många förbättringar, inte minst i arbetsmiljö, ergonomi och flexibilitet, säger Eva Meding, logistikchef på Kappahl.

Det är inte den enda investeringen som Kappahl gjort på senare tid. Man har nyligen också bestämt sig för att flytta huvudkontoret till centrala Mölndal. En flytt som går av stapeln våren 2026.

LÄS ÄVEN: Kappahl flyttar till toppmodernt huvudkontor: "En tillväxtresa"

Annons