Kicks vd till Skincitys styrelse: ”Vare sig problematiskt eller konstigt”

"Naturligt att titta på ett närmare samarbete".

Redan 2017 gick detaljhandelsjätten Axel Johnson in som ny majoritetsägare i e-handelsföretaget Skincity. Tidigare i år ökade Axel Johnson sin ägarandel till 100 procent när grundarna Annica Forsgren Kjellman och Mikael Kjellman sålde sina sista andelar.

LÄS ÄVEN: Skincitygrundarna tar farväl: "Kommer att komma tillbaka"

Annons

I samband med det blev Skincity och skönhetskedjan Kicks, som ingår i samma koncern, systerbutiker fullt ut. Och det mesta tyder på att planen framåt är inriktad på ökat samarbete. Nu efterträder nämligen Kicks vd Freddy Sobin Jacob Wall i rollen som styrelseordförande i Skincity. Jacob Wall stannar dock kvar i styrelsen.

Efter ägarförändringen som nu är genomförd, där Axel Johnson tar över som ensam ägare av Skincity, är det naturligt att titta på ett närmare samarbete mellan gruppens skönhetsbolag, skriver Freddy Sobin i ett mejl till redaktionen.

Han berättar att det inte finns några ambitioner eller planer på att slå ihop Kicks och Skincity, utan bolagen kommer att fortsätta att "konkurrera på egna villkor".

Det är väldigt kul att få ta över ordförandeskapet i Skincity och jag hoppas kunna stötta bolaget och hjälpa till i resan att ta det till nästa nivå. Skincity har länge varit framgångsrikt genom att gå sin egna väg, något det ska fortsätta göra. Vi kommer därför också fortsätta att driva Kicks och Skincity separat, även om vi ser naturliga samarbeten som vi ska ta tag i. Inte minst kan bolagen lära av varandra.

Även om de båda bolagen har olika inriktningar är de också konkurrenter inom vissa segment. Inga problem, tycker Freddy Sobin.

Att vara involverad i två bolag som delvis konkurrerar är en situation jag är väl bekant med sedan min tid som vd och koncernchef för Consortio Fashion Group, där ju både Bubbleroom, Cellbes och Halens ingick. Så jag ser det vare sig som problematiskt eller konstigt.

LÄS ÄVEN: Tar farväl efter 8 år: "Känns väldigt tryggt att lämna över"

Annons
Annons