Kistan välfylld: E-handlaren har snörat ihop närmare 300 miljoner

Rekonstruktionen är ett minne blott.

Footway klarade sig ur sin rekonstruktion i februari och har sedan dess jobbat för att få in tillräckligt med kapital för att få drag under galoscherna igen.

E-handlaren började med att säkra en finansiering på 80 miljoner kronor, där 50 miljoner kom från en riktad nyemission.

Annons

Med en nyemission på 50 miljoner, en skuldnedskrivning på 210 miljoner samt genomförda effektiviseringsåtgärder under rekonstruktionen, har bolaget nu säkrat en solid balansräkning och positionerat sig väl för framtiden, kommenterade vd:n Daniel Mühlbach, i mitten på februari.

Ökar aktiekapitalet

Nu har e-handelskoncernen säkrat ytterligare 4 miljoner kronor, vilket var det sista steget i påfyllningen av kassan. Totalt har bolaget därmed finansierats med 294 miljoner kronor.

Efter registrering av den riktade emissionen och Företrädesemissionen vid Bolagsverket kommer bolagets aktiekapital att öka med 4 869 442,20 kronor till sammanlagt 15 124 404,10 kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Skoförsäljaren har även inlett ett samarbete med Juni, som erbjuder finansiella tjänster till e-handlare. Samarbetet ska framför allt kretsa kring Footway Plus, där e-handlare kan få hjälp med hela orderflödet från lager, frakt och returer till kundsupport.

Annons