Klarna ger tufft besked – lägger ned företagslånen

"Är väldigt förvånad".

Klarna väljer att skrota företagslånen. Ett inslag som varit uppskattat för många e-handlare och dessutom en av anledningarna till att välja betaljätten.

Vi kommer inte att kunna erbjuda Klarna Merchant Lending längre. Vi uppdaterar våra företagsprodukter och erbjudanden och kommer att lansera nya produkter och tjänster inom den närmsta framtiden, där vi känner att vi kan fortsätta att erbjuda värde till våra partners och hjälpa dem att växa. Redan befintliga företagslån påverkas dock inte, utan kommer att fortsätta rulla på enligt gällande avtal, säger Aoife Houlihan, kommunikationschef på Klarna, till Ehandel.

Annons

Beskeded har väckt en hel del reaktioner i branschen. Många e-handlare är mycket besvikna på beslutet, vilket framgår tydligt i Facebookgruppen Svensk e-handel.

Har tagit tre lån med Klarna. Sjukt bra tjänst. Jag måste erkänna att jag är väldigt förvånad över att de lägger ner. Jag hade hoppats att de skulle utöka med vanligt konto också så vi kunde lämna gamla banker helt, skriver en användare.

Klarna lägger ner sina Företagslån. Sjukt bra tjänst och en väldigt stark anledning för växande företag att välja Klarna som partner. #bigmistake #besviken, slår en annan fast.

Men beskedet möts också med viss förståelse, då osäkra tider råder just nu.

Denna tjänst är ju egentligen grym för växande e-handlare. Men det är klart att riskfaktorn har ökat i nuläget, konstaterar en av e-handlarna.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!