Klarna halverar förlusten – snart lönsamma: ”På god väg”

Förlusterna fortfarande i miljardklassen.

Klarnas resa mot lönsamhet rullar vidare. Och man verkar vara på rätt väg att döma av bolagets rapport för det första kvartalet. Klarnas intäkter ökade nämligen med 21 procent under perioden. Från 3.551 miljoner i fjol, till 4.285 miljoner kronor i år, januari till mars.

Rörelseresultat då? Jo, även det pekar åt rätt håll men än är det inte några svarta siffror att tala om. Det landade nämligen på -1.185 miljoner kronor. Men det är en klar förbättring från -2.538 miljoner för det första kvartalet 2022.

Annons

Under det här kvartalet lyckades vi på ett imponerade sätt öka GMV och intäkterna, och samtidigt lyckades vi minska kostnaderna och kreditförlusterna, och vi investerar även ambitiöst i AI-drivna produkter, skriver Klarnas vd, Sebastian Siemiatkowski, i rapporten.

Lönsamma i höst

Klarna visar även upp en nettoförlust på 1.271 miljoner kronor under kvartalet. Upp från -2.570 miljoner i fjol. Men minussiffrorna ska snart vara ett minne blott enligt betaltjänstbolaget.

I rapporten skriver Klarna att lönsamhet ska nås på månadsbasis under årets andra hälft, helt enligt plan.

Vi är på god väg att nå lönsamhet i år samtidigt som vi revolutionerar shopping och betalningar genom vår AI-drivna strategi, skriver Sebastian Siemiatkowski i rapporten.

LÄS ÄVEN: Dokumentet avslöjar Klarnas framtid – då vänder förlusterna

Annons