Klarna jämnar ut spelplanen med tajt integration

Klarna fördjupar samarbetet med Wikinggruppen och integrerar Klarna Checkout som standardlösning. Det innebär att man blir den första e-handelsplattformen i Sverige som kan erbjuda betallösningen utan fasta kostnader och utan extra integration till alla e-handlare, stora som små.

Nyligen skrev Klarna ett avtal med den norska e-handelsplattformen MyStore. Något som innebär att MyStores kunder kan erbjuda Klarna Checkout utan fasta kostnader, och utan att behöva integrera den i nätbutiken.

Tidigare i år lanserades samma integration i Finland med Vilkas och nu är det Sveriges och Wikinggruppens tur. Något som innebär att man blir Klarnas första svenska Native Partner.

Annons

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda detta unika upplägg tillsammans med Klarna. Vi jobbar ständigt tillsammans med våra e-handelskunder för att öka deras försäljning och konkurrenskraft. Att starta upp en e-handel utan betallösning är som att köpa en bil utan däck. Nu kan vi erbjuda en helhetslösning för e-handlare av alla storlekar med marknadens mest efterfrågade kassalösning, säger Jonte Bergman, vd på Wikinggruppen.

Samma förutsätningar 

Det nya samarbetet och den nya tekniska lösningen innebär att handlare kan börja sälja direkt genom Klarnas kassa, utan extra integration. Det spelar inte heller någon roll vilket betalsätt som användaren väljer, det är samma transaktionskostnad för alla betalmetoder.

Det betyder samtidigt att e-handlare kan erbjuda de landsvis populäraste betalningssätten. Något som kan vara en fördel för när det gäller den mobila handel och enligt Klarna sker nästan 50 procent av köpen med Klarna Checkout via mobila enheter.

– Klarna har genom åren byggt en kassalösning som dramatiskt förbättrat försäljning för Sveriges största handlare, genom att göra det enklare och tryggare för användarna att handla. Vi tycker att små handlare ska ha samma förutsättningar för att lyckas som de etablerade aktörerna, och nu ger vi dem de verktygen, säger Peder Holmberg, Partner Manager på Klarna.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!