Klarna köper Pricerunner – ”en av de bästa”

Betaljätten breddar affären.

Efter att ha lanserat en egen prisjämförelsetjänst tar nu Klarna steget fullt ut och köper samtliga aktier i Pricerunner. Priset: Drygt nio miljarder kronor. För Creades, som investerade 370 miljoner i prisjämförelsesajten tidigare i år, innebar det en enorm vinst. De cashade in runt 1 miljard och betalningen här görs 40 procent kontant och 60 procent via Klarna-aktier.

Investeringen i Pricerunner blev ovanligt kort för att vara en Creadesinvestering, men samtidigt en av de bästa i företagets historia med en reavinst om 689 miljoner kronor sedan den ursprungliga investeringen i april i år, säger John Hedberg, vd på Creades, i ett pressmeddelande.

Annons

Klarna i sin tur skriver att förvärvet kommer att stärka kundupplevelsen för användarna och driva trafik med shoppingsugna konsumenter till de anslutna handlarna.

På Klarna strävar vi hela tiden efter att göra bank- och betalupplevelsen så bra som möjligt. Vi ger konsumenten möjligheten att både upptäcka produkten och betala på ett sätt som passar dem. Förvärvet kommer att stärka våra bank, kort och betalningstjänster och stötta ett konkurrenskraftigt globalt landskap, säger David Fock, produktchef på Klarna.

Han säger också att det ytterligare cementerar att Klarna inte kommer att bli en marknadsplats, utan ett alternativ till Google, Facebook och Amazon.

Pricerunners team är en talangfull och passionerad grupp, vilket passar oss perfekt. Vi är spända på att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger David Fock.

Annons