Klarna live med Swish i kassan: ”En av de mest efterfrågade tjänsterna”

"Krävs inget från e-handlarens sida".

“Vi har inte något exakt datum än men jag kan säga att integrationen har hög prio internt.”

Så lät det när Ehandel i november förra året intervjuade David Fock, global produktchef på Klarna, om att betaljätten planerade att lägga in Swish som betalmetod i sin kassa. Då fanns inte någon mer exakt tidsplan än att lanseringen var tänkt att ske under det första halvåret 2021.

Annons

LÄS ÄVEN: Klarna talar ut om nya samarbetet: ”Har velat ha Swish i flera år”

Och Klarna klarade sin egen deadline. Nu berättar företaget att Swish finns med som betalmetod hos ett antal e-handlare som använder sig av Klarnas checkout. Det handlar till exempel om Gymgrossisten och Apohem.

Det känns väldigt bra, Swish har varit en av de mest efterfrågade tjänsterna från både konsumenter och e-handlare. En kombination av Swish och Klarnas fördelar för säker shopping kommer att förbättra shoppingupplevelsen för konsumenter och e-handlare, säger Niklas Gillström, presschef på Klarna, till Ehandel.

Hur långt har ni kommit med utrullningen?

Vi har påbörjat integrationen av Swish och är för närvarande live hos 30 handlare. I slutet av juni och början av juli kommer vi att rulla ut Swish till alla handlare med Klarna Checkout i Sverige.

De handlare som redan har fått tillgång till det populära betalsättet är nöjda med upplägget, enligt Niklas Gillström. Utöver att kunderna får tillgång till fler betalningsalternativ, går det numera att kombinera Swish-betalning med de förmåner som erbjuds till kunder som betalar med något av Klarnas andra alternativ.

Det krävs inget från e-handlarens sida utan Klarna sköter hela integrationen.

Klarna erbjuder även direktbetalning med Klarna Direkt, en tjänst som överlag är väldigt lik Swish. I vår förra intervju sade företaget att Klarna Direkt också är ett populärt betalningsalternativ, men att Swish “förmodligen är det mest populära alternativet”.

Annons

LÄS ÄVEN: "Swish är en kanonlösning men Klarna Direkt är enklare"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!