Klarna på köphumör – slukar ännu ett bolag: ”Vill erbjuda mer”

Betaljätten har i skymundan lagt vantarna på ett värdepappersbolag.

Klarna vill uppenbarligen vara mer än ett betalbolag numera. I slutet av förra året förvärvade man exempelvis Pricerunner för 9 miljarder kronor. Och i går tisdag stod det klart att betaljätten krokar arm med Footway, för att stötta modekoncernen i deras marknadsföringsarbete. Footway ska främst ta hjälp av Klarnas tjänster och verktyg inom marknadsföring.

Strategiska bolagsförvärv som Hero, Apprl och Pricerunner är bra exempel på det, men vi har också utvecklat organisationen för att kunna erbjuda mer till våra handlare, sa Klarnas Sverigechef Jesper Eriksson till Ehandel på tisdagen.

Annons

Och nu avslöjare Di Digital att Klarna, under radarn, även har köpt värdepappersbolaget Dreams Securities, från den svenska sparappen Dreams, grundat 2016. Dreams vänder sig till privatpersoner som vill sätta upp mål för sitt sparande – och regelbundet lägga undan mindre belopp, för att stärka sin privatekonomi.

Affären inleddes i höstas

Di Digital hänvisar till handlingar från Bolagsverket som bekräftar att affären redan inleddes den 15 oktober förra året, för att sedan godkännas i början av december.

Men Klarna vill för sajten inte bekräfta huruvida köpet av värdepappersbolaget syftar till att man ska lansera exempelvis egna fonder. Däremot betonar betalbolaget att det inte finns några planer på att förvärva hela Dreams. Men köpet är ytterligare en indikation på att Klarna aktivt vill bredda sitt erbjudande, för att hitta fler intäktsströmmar utöver kärnmodellen med betaltjänster.

Dreams grundare och vd Henrik Rosvall säger till sajten att försäljningen av värdepappersbolaget handlar om att de ska satsa mer på B2B-tjänster.

Vi fokuserar numera väldigt mycket på vår B2B-affär, så avyttringen var helt i linje med vår strategi. Vi är superglada att Klarna tar över stafettpinnen och bygger vidare på det här fina bolaget. Nu licensierar vi ut vår plattform till banker, till exempel BNP Paribas, för att hjälpa deras kunder att spara, investera och betala av skulder, säger Henrik Rosvall till sajten.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!