Klarna rustar för börsen – med maffig miljardvärdering

Bolaget uppges ha informerat investerare.

Klarna gör sig redo för börsen. Åtminstone om man ska tro på de uppgifter som Sky News tagit del av.

Bland annat nämns det faktum att den svenska betaljätten inlett en process med att inrätta ett brittiskt holdingbolag. Något som som Klarna också bekräftar till sajten och beskriver som ett "viktigt tidigt steg i en resa mot en eventuell notering".

Annons

Detta är en administrativ förändring som har pågått i över tolv månader och påverkar inte någons roll eller Klarnas svenska verksamhet, uppger en talesperson för Klarna.

Kan ske våren 2024

Klarna har enligt Sky News även informerat sina aktieägare om att förberedelserna satts igång, och att en notering skulle kunna genomföras så snart som under första halvan av 2024.

Enligt källor på investmentbanker skulle Klarna kunna värderas till 15-20 miljarder dollar, cirka 165-220 miljarder kronor.

Men även om Klarna får ett brittiskt holdingbolag på plats, så innebär det inte nödvändigtvis att noteringen kommer att ske på Londonbörsen. Investerare och bankirer tror i stället att bolaget kommer att välja New York.

Största ägare av Klarna är enligt ägardatabasen Holdings det amerikanska riskkapitalbolaget Sequoia med 21,8 procent. Danska Heartland äger 10 procent medan Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski ligger trea på ägarlistan med 6,9 procent.

Annons