Klarna satsar på second hand – i samarbete med jätten

"Det enklaste sättet att sälja sina produkter".

Klarna ger sig in på begagnatmarknaden och gör så i samarbete med Tradera. Betalbolaget lanserar nämligen i dag en funktion där man kan sälja vidare sina tidigare köp på Tradera.

Användaren väljer produkten från sin köphistorik i Klarnas app och blir sedan omdirigerad till Tradera. Man kommer även att kunna ladda upp flera produkter från samma beställning, med tillhörande produktbeskrivning och bilder förifyllda.

Annons

Tillsammans med Tradera erbjuder vi det enklaste sättet att sälja vidare sina produkter och gör det lätt för konsumenter att förlänga livet på sina prylar och tjäna pengar på samma gång. Den nya funktionen tajmar mångas årliga utrensning och svarar upp mot efterfrågan av cirkulära shoppingtjänster hos våra användare som vi kunde se när vi lanserade våra hållbara kollektioner förra året, säger David Fock, produktchef på Klarna, i ett uttalande.

Metoden ska också göra resan tryggare för den eventuella köparen, som kan se att säljaren betalat för produkten via Klarna tidigare, samt genomgått identifikationsprocessen.

Onlinemarknaden för second hand och begagnat har haft en anmärkningsvärd tillväxt under de senaste åren och speglar ett större skifte mot fler köp av begagnat. Skiftet är tydligt på Tradera där begagnade saker får nya ägare var tredje sekund. I samarbete med Klarna gör Tradera det nu enkelt för miljoner svenskar att sälja vidare sina tidigare köp, tjäna lite pengar, samtidigt som de gör något bra för planeten, säger Stefan Öberg, vd på Tradera.

Second hand-marknaden har vuxit kraftigt de senaste åren och Tradera berättade nyligen att man slagit flera tidigare rekord, bland annat för försäljningen.

LÄS ÄVEN: Tradera slog nya rekord: ”Vi är mitt i ett skifte”

Annons