Klarna tvingas till ny bantning – mer personal får gå

Vårens sparpaket räcker inte.

Det var i slutet av maj i år som Klarna aviserade ett sparpaket – med målet om att minska personalstyrkan med omkring 10 procent, motsvarande 700 personer.

Men det räcker inte, rapporterar SvD. Och nu väntar ytterligare personalneddragningar. Ett livesänt videomeddelande ska i veckan ha gått ut till flera avdelningar. Bland annat till enheter inom it och rekrytering.

Annons

Beskedet till de runt 500 medarbetare, som meddelandet riktades till, var att bolaget nu ”behöver omstrukturera domänerna för att spegla den mer fokuserade karaktären hos dagens Klarna”.

"6 000 anställda"

För SvD bekräftar Klarna de meddelade neddragningarna. Men bolaget vill inte svara på hur många som berörs. Inte heller facket ska ha någon insyn i den exakta omfattningen.

På mötet fick vi information om att budget för året var satt för att vi skulle vara 10.000 anställda vid slutet av Q4. Nu räknas det på 6.000, så nedskärningarna kommer att spegla det, säger en anonym källa till SvD.

Enligt bolagets senaste delårsrapport uppgick rörelseförlusten till drygt -6,1 miljarder kronor. Det är en minskning med nästan 4,5 miljarder från samma period året innan, då rörelseförlusten landade på drygt -1,7 miljarder.

Vi har haft några år där tillväxt har prioriterats högt av investerare. Nu vill de förståeligt nog se lönsamhet. Vi har tvingats till några tuffa beslut, för att säkerställa att vi har rätt folk på rätt plats, fokuserat på affärsmöjligheter som ska ta oss tillbaka till lönsamhet och samtidigt stödja konsumenter och handlare i en svårare ekonomisk period, skriver Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna, i rapporten.

LÄS ÄVEN: Klarna förlorade 6,1 miljarder: ”Vet hur lönsamhet ska uppnås”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!