Klarnas förlust under miljarden – vänder till svart på månadsbasis

"Vi når våra ambitiösa mål snabbare än planerat".

Ehandel kunde redan i förra veckan berätta att Klarna fortsätter att ta mark ute i Europa, och att den totala försäljningsvolymen ökat med 14 procent under årets andra kvartal. Nu lyfter betaljätten ytterligare på locket i samband med att man under morgonen släppt sin senaste delårsrapport.

LÄS ÄVEN: Betaljätten: ”Medan andra drar sig tillbaka dubblar vi insatsen”

Annons

De totala intäkterna under kvartalet landade på 5,5 miljarder kronor, en tillväxt på 17 procent på årsbasis. Förlusten skrivs till 0,9 miljarder kronor, att jämföra med -3,8 miljarder kronor förra året.

Och enligt Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna, lyckades man även att vända till svarta siffror på månadsbasis under perioden.

För ett år sedan lovade vi att återigen bli lönsamma, och redan nu kan vi med stolthet konstatera att vi under Q2 2023 hade vår första månad med positiva siffror, vi når våra ambitiösa mål snabbare än planerat.

Nya samarbeten

Även kreditförlusterna, som under kvartalet uppgick till cirka 1 miljard kronor, faller för Klarna. Motsvarande siffra förra året var 1,7 miljarder och på årsbasis minskade de med 41 procent. Även om de ökade marginellt från årets första tre månader.

Klarna berättar samtidigt att över 500 000 handlare, och 150 miljoner konsumenter, världen över nu använder sig av deras betaltjänst.

Våra framgångar i USA, en av världens största konsumentmarknader, har nu resulterat i tre på varandra följande kvartal med bruttovinst, samtidigt som tillväxten fortsätter, säger Sebastian Siemiatkowski och fortsätter:

Denna imponerande prestation har delvis blivit verklighet tack vare Klarnas nya partnerskap med Airbnb – ett samarbete som kommer att expandera från USA till Europa under de närmaste veckorna. Klarna fortsätter att nå framgång på alla de marknader vi stegar in på, och de senaste årens fokus på att erövra den amerikanska marknaden ger fortsatt avkastning.

LÄS ÄVEN: Klarna kapar 250 tjänster – får flytta till extern aktör

Annons

Annons