Klarnas nya Sverigechef: ”Ska skruva upp tempot”

Får nytt toppjobb.

Från och med i dag kan Joakim Lundberg titulera sig som Sverigechef för Klarna. Det meddelar banken och e-handelsleverantören i ett pressmeddelande.

Joakim Lundberg kom till Klarna redan år 2008 och har sedan dess innehaft en rad roller inom försäljningsorganisationen, senast som försäljningschef inom nykundssegmentet. I sitt nya jobb kommer han att ansvara för att fortsätta utveckla Klarnas erbjudande på den svenska marknaden.

Annons

Under mer än ett decennium har Klarna tillsammans med svenska e-handlare utvecklat e-handeln till något helt nytt, som skapat värde för handlarna och enkelhet och trygghet för konsumenterna. Det är en resa vi ska fortsätta göra - tillsammans med handlarna. Vi ska fortsätta skruva upp tempot i vår utveckling utifrån de allt högre krav som ställs på oss från både handlare och konsumenter. Vi ska fortsatt vara det självklara valet för alla som säljer på nätet eller planerar att börja göra det, för att man ska veta att det är med Klarna man får störst nytta och effekt som handlare och bäst och smidigast upplevelse som konsument, säger Joakim Lundberg i en kommentar.

Enligt Klarnas Nordenchef David Fock är Joakim Lundberg helt rätt person att bygga vidare på företagets affär i Sverige. På agendan står bland annat ett fortsatt arbete för ett ge e-handlarna mer lojala kunder, och därmed öka deras försäljning.

Med Joakim vid Sverigerodret och med hans långa bakgrund både inom Klarna och e-handeln känner jag mig trygg med att vi har bara har skrapat på ytan av vad vi kan uppnå i framtiden för att utveckla både handlares och våra egna affärer - och fortsätta skapa konsumentupplevelser som är i absolut världsklass, säger David Fock, som utöver Nordenchef även har rollen som global produktchef.

I Norge och Finland är det Jani Tyyni som har rollen som landschef för Klarna.

LÄS ÄVEN: Klarna samlar 4,5 miljarder kronor i ny runda - nu störst i Europa

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!