Klart: Borås blev Nellys räddning

"Vi beklagar".

Så sent som i augusti meddelade Nelly att modeföretaget letar efter en ny logistiklokal. Detta efter att Falkenberg bestämde sig för att ta fram en ny stadsplan, som innebar att området där Nellys lager ligger ska användas till bostäder istället.

LÄS ÄVEN: Nellys lager tvingas flytta – kommun har andra planer

Annons

Att flytta sin logistik till Borås, där företaget har sitt huvudkontor, var ett alternativ från början. Nu står det klart att Nelly ska flytta sitt lager närmare kontoret under 2021. Modebolaget har nämligen tecknat hyresavtal för en lagerlokal i Nordskogen i Borås.

Enligt företaget kommer flytten även att påverka kundupplevelsen positivt samt skapa effektivare logistik och ökad skalbarhet.

På sikt kan vi inte driva vårt lager i nuvarande fastighet. Vi har därför beslutat att flytta lagret till Borås där vi har vårt huvudkontor. Borås är ett strategiskt placerat kluster för distribution vilket ger oss tillgång till fler transportalternativ och möjlighet att erbjuda snabbare leveranser. Att vi samlar oss i Borås kan också bidra till att det blir enklare att arbeta tillsammans inom olika delar av bolaget, säger Anna Ullman Sersé, vd på Nelly, i ett pressmeddelande.

Vi beklagar att behovet av arbetskraft försvinner i Falkenberg, men vi hoppas att så många som möjligt av våra medarbetare har möjlighet att följa med oss till Borås 2021.

Det som företaget ska ta i tu med nu är att utvärdera hur logistiken ska genomföras. Man tittar till exempel på "vilken grad av automation som kan ge bolaget bästa balans av kundupplevelse, kvalité och kostnad".

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!