Klart: Dollarstore har öppnat nya varuhus utomlands

Totalt ska 50 butiker etableras i landet.

Der var i våras som det stod klart att Dollarstore skulle ge sig in på den danska marknaden. Enligt den populära lågpriskedjan ska det totalt öppna 50 nya butiker i landet, de närmaste åren.

Och nu blir planerna verklighet. I dag måndag öppnar de första Dollarstore-varuhusen. Det rör sig om ett på Brøndeslev i Nordjylland och ett i Næstved på Sjelland, rapporterar danska sajten Dagligvarehandlaren.

Annons

Får inte heta Dollarstore

Men just namnet Dollarstore används redan av ett annat bolag i Danmark. Lågpriskedjan kommer därför istället att heta Big Dollar i grannlandet. Men varuhusen ska i övrigt inte skilja sig från de svenska butikerna. De danska butiksytorna blir mellan 3 000 och 3 700 kvadratmeter stora.

I slutet av september i år tillträdde Anders Kind som ny vd för Dollarstore. Han efterträdde då Thomas Jellum på posten.

Danskarna gillar låga priser. Sedan Aldi, Lidl, Rema 1000 och Netto startade har de flesta lågpriskedjor varit framgångsrika där. Men det saknas fortfarande ett koncept, som Dollarstore, som täcker många segment, sa kedjans förra vd Thomas Jellum till Ehandel, tidigare i år.

LÄS ÄVEN: Så ska Dollarstore växa i Danmark – kedjan avslöjar nya detaljerna

Annons