Så ska Dollarstore växa i Danmark – kedjan avslöjar nya detaljerna

Lågprisjätten gläntar på locket till sin danska megasatsning.

Nu går det undan. Men svenska lågpriskedjan Dollarstore meddelade redan för drygt ett år sedan att man ville över sundet. I februari rapporterade Ehandel om att Dollarstore ska öppna sin första butik Brønderslev på Nordjylland, i år.

Nu har man även landat lokalavtal i fler städer: Naestved på södra Själland, samt i Hjørring på Jylland. Det rapporterar danska sajten Finans. Butikerna blir mellan 3 000 och 3 700 kvadratmeter stora.

Annons

Kedjan ska i grannlandet dock heta Big-Dollar. Detta då namnet Dollarstore redan används av ett annat danskt bolag. Målet är att totalt öppna 50 butiker på andra sidan sundet, under de kommande tre åren.

Danskarna gillar låga priser. Sedan Aldi, Lidl, Rema 1000 och Netto startade har de flesta lågpriskedjor varit framgångsrika där. Men det saknas fortfarande ett koncept, som Dollarstore, som täcker många segment, sa kedjans danskbördiga vd Thomas Jellum till Ehandel, i mitten av februari.

Byggmax slåss också om danskarna

Bolagets omsättning landade i fjol på 3,4 miljarder kronor, mot 2,9 miljarder 2019, som jämförelse. Intäkterna har ökat stadigt de senaste fem åren. Den allra första Dollarstore-butiken öppnade 1999 i Billsta, strax utanför Örnsköldsvik.

Lågpris-nischade byggvaruhuset Byggmax vill inte vara sämre än Dollarstore. I slutet av mars stod det klart att även Byggmax-konceptet ska till Danmark. Den första butiken öppnas i sommar, i Vejle på södra Jylland.

Efter vårt intåg i Danmark förra året, via förvärvet av Næstved Lavpristræ, kan vi nu etablera Byggmax-varumärket på vår fjärde marknad. Det här är ett viktigt steg för vår satsning på expansion i Danmark och känns väldigt spännande, kommenterade vd:n Mattias Ankarberg då.

LÄS ÄVEN: Dollarstores VD om visionerna och e-handeln: ”Stor möjlighet”

LÄS ÄVEN: Byggmax gör som Dollarstore – expanderar till Danmark: ”Viktigt”

Annons
Annons